A francia és az olasz nők világszerte híresek az öltözködési stílusukról. Nem csoda, hisz állandó divatbemutatók tömkelegével ostorozzák a divattervezők a módosabb réteg képviselőit, van miből választani. Ízlésük, stílusuk néha meghökkentő, de valljuk be egyszerre irigylésre méltó is. Nem csak az, ahogyan öltözködnek, hanem a módja, ahogy viselik azokat a csodálatos ruhadarabokat.

London tele van ruházati boltokkal, meghökkentően alacsony árakkal. Nem hittem a szememnek, hogy ilyen olcsó a ruházkodás. Természetesen ez arra az esetre vonatkozik, ha valaki Angliában él és dolgozik. Egy napi béréből az ember vesz egy jó minőségű nadrágot és cipőt. A hét többi napjának összegét is bártan magára költheti, mert még mindig hátra van 3 heti munkabér. Szóval ilyen szempontból is London a nők Kánaánja.


Viszont nem minden esetben éreztem, hogy a helyi lakosok éltek volna a lokalizációs lehetőségeikkel. Gondolok itt arra, akik nem használták ki az adott kínálatot és még mindig saját kultúrájuknak hódolva, népviseleti ruhákban jártak dolgozni. Ezzel abszolút nem volt semmiféle problémám. Pont ettől volt izgalmas a város, a világ összes kulturális vonásait magán viselték a lakosok.Úgy éreztem magam, mintha egy Benetton reklámba csöppentem volna. Sok színes ember, megannyi színt, árnyalatot magára öltött.

Azonban akadtak olyan fiatalok is, akiket hosszas gondolkodás után sem tudtam megérteni. Illetve azok szüleit. Manapság úton-útfélen azt hirdetik, hogy légy önmagad, lépd át a határokat. Igen ám, de egy tizenéves fiatal éppen abban a korban van, amikor az identitását próbálja helyrebillenteni. Rengeteg olyan példa van az angol fiatalság szeme előtt, mely könnyen rossz irányba terelheti azok fejlődését. Az öltözködés tipikusan ilyen példa, és az a kismillió járulékos tényező, melyet magával vonz.

Pontosan mire is gondolok? Gondolok itt például az "emo-s" fiatalokra, akik szinte csak fekete ruhákban, magukat falfehérre festve, sötét festékkel szájukon és szemük körül jelennek meg az iskolában. A rengeteg megszorításnak köszönhetően erre az angol elit iskolákban szinte egy példa sincs, mert az egyenruha viselése gátat szab mindennek.

Azonban iskola után átvedlenek, mint a kígyók. Egyrészt sajnálom a szülőket, már azokat, akik mindent elkövetnek csemetéjük kordában tartásáért, de rajtuk kívül álló tényezők, például kortársi nyomás, a gyerek identitását teljesen átszabják. Másrészt nem tudom elhinni, hogy egy anya, vagy apa, aki mindent bevet gyermeke "épen tartásáért", ennyire hatástalannak bizonyul.

Volt, hogy munka utáni fáradtságomat egy ilyen bandába cseppent fiatal lány űzte el. Felszállt a buszra, üvöltő Ipod-dal a fülében, melyen egy nótát hallgatott, aminek nemhogy dallam, de se eleje, se vége nem volt. Csak hallgattam a hörgő énekest és úgy tűnt, hogy soha nem akar vége szakadni ennek a zenének. Ami viszont még érdekesebb érzéseket keltett bennem, az a kislány kinézete volt.

Alig volt több 12 évesnél, bár elég fejlettnek látszott. Haját lilára festette, melyet két oldalt felnyírt és a maradékot inci-finci copfba fogta össze. Szemei körül fekete foltok voltak, mint aki éppen egy bokszmérkőzés után szállt fel a buszra. Fekete pólója és igen mini szoknyácskája akár átlagosnak is mondható volt, de agyonszaggatott nejlon harisnyája kimondottan igénytelen hatást keltett. És a sort fekete acélbakancsos csizmája zárta. A pláne ebben az volt, hogy aznap 25 fokot mértek, de a kislány lábának ökoszisztémájával már nem volt kedvem, sem gusztusom foglalkozni…

Rengeteg ilyen és ehhez hasonló esettel találkoztam, ami csak a fiatalabb korosztály esetében szomorított el, mert tudvalevő, hogy ha nem kapnak idejében megfelelő lelki impulzust, segítséget, akkor nem csak az öltözködésük, hanem identitásuk, hátralevő életük szenvedi meg ezt a XXI. századi újfajta szabadság eszmét.


Ez alkalommal egy érdekes cikkel készültem. Miután elolvastad a cikket, próbáld meg behelyettesíteni az adott szavakat, értelemszerűen a megfelelő helyre. Jó szórakozást!


A szavak:

counterparts, TV, general, peaceful, Kristoff, kids, t-shirts, 800, between, target

Fashion victims: emo kids under attack in Latin America

You might think emo …… have it tough here in the States. They always look awkward and every once and while they might get dirty looks, or people yelling insults at them from passing cars -- but they've nothing on their …… in Mexico and Chile. In Latin America, your choice to shop at Hot Topic can make you a …… of mob violence.

No one is sure exactly how the violence against Pete Wentz wanabees got started, but a lot of it being blamed on a…… personality name Kristoff. Sometime after he went off on a rant about how emo sucks, mobs of punk and metal fans have been descending on the poor little emo kids and giving them the ol' beat down. …… has called for an end to the violence, but it seems like the sins of emo-fashion will not go unpunished.

An …… person mob gathered in the town of Querataro back in early March that resulted in a bunch of torn up black …… and emo-hair getting messed up. Threats have also been made that next month's National Fair in Tijuana will be marred by anti-emo violence. Similar clashes of youth culture have been reported in Chile … the various "urban tribes" -- although not on the scale of those going on in Mexico.

In a few cases, "emos" have responded by holding …… marches through town plazas. Pretty weird stuff huh? I can't really find anything good to say about emo in ………, but don't beat the kids up. Geez.


(Via PerezHilton , kép: photobucket.com)







































És a helyes sorrend:


kids, counterparts, target, TV, Kristoff, 800, t-shirts, between, peaceful, general

 

Címkék: zene anglia nyelvtanulás szórakozás london emo szokások

A bejegyzés trackback címe:

https://mctanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr711200731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása