Elfáradtak a trükköző diákok

 2009.05.09. 14:53

Elfáradtak a trükköző diákok az angol érettségi napjára, hiszen fennakadások nélkül zajlottak le az angol írásbeli érettségik közép-, illetve emelt szinten. Ez alkalommal nem jelentettek bombariadót, a dolgozati lapok sem voltak nyomdahibásak és úgy tűnik a diákok is kigyógyultak az ájulást okozó rejtélyes vírusbetegségből. Talán így, közel a hét végéhez, túl három tantárgyon, alábbhagytak a lelkes, vagy éppen felkészületlen trükközők (persze tisztelet a kivételnek)! Jobbulást a lábadozóknak!







"Nem változott a feladatok nehézsége, illetve összetétele a tavalyi érettségi dolgozathoz képest, azonban a hallás utáni szövegértésre panaszkodtak a diákok. Állítólag túl gyors volt a beszéd, főleg azoknál a részeknél, amikkel a feladatokat el kellett végezniük" - derült ki a hir6.hu oldalán.

Az angol írásbeli mindkét szinten négy különböző részből áll. Középszinten a vizsga időtartama 180 perc. Az "olvasott szöveg értése" részre 60 perc áll rendelkezésre, a "nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 percük van a diákoknak.

Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" következik, végül az íráskészséget tesztelik, 60 percben.

Az emelt szintű írásbeli vizsga időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt feladatok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a megoldásukra fordítható idő azonban eltérő: 70, 50, 30, illetve 90 perc - a hír6.hu tájékoztatása szerint.

Az ez évi angol érettségi feladatsor egyes feladatait erre a linkre kattintva érheted el.

Középszinten 1094 iskolában 51.123 diák és emelt szinten 82 iskolában 4310 diák vizsgázott angolból tegnap. A magas részvételi arányt emelt szinten valószínűleg azzal lehet magyarázni, hogy azonnali középfokú nyelvvizsgát kaphat az, aki 5-ös érdemjegyet szerez ezen a vizsgán. Reméljük, hogy sokuknak be is jön a számításuk!

Újabb megmérettetésre angol nyelvből június 4 - 10-e között számíthatnak azok a diákok, akik emelt szintű szóbeli érettségit tesznek, és június 15 - 26-a között azok, aki középszintű érettségi vizsgán vesznek részt.

Good luck!


Néhány fontosabb szó általában a vizsgázással kapcsolatban:

to pass an exam - átmenni a vizsgán
to fail the exam - megbukni a vizsgán
result - eredemény
oral exam - szóbeli vizsga
written exam - írásbeli vizsga
to have luck - szerencséje van
cheat sheet - puska
prepared - felkészült
to faint - elájulni
diarrhoea - hasmenés


(Fotó: Corbis)

.
.
.

A bejegyzés trackback címe:

https://mctanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr981109975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása